Douglas dakbeschot blank 1,8x14,5x300cm (TH) (Code: DG41026)

€ 15,50 / stuk
Aantal: stuk
Notitie
Houtsoort: Lariks Douglas
Lengte: 300cm +
Afwerking:

Deze veilingdelen van zeer goede kwaliteit en zijn kunstmatig gedroogd en geschaafd. De planken zijn van de duurzame houtsoort Douglas; een watervaste houtsoort met rustieke uitstraling.

Douglas
Wij zijn groot fan van deze houtsoort. Douglas laat zich makkelijk verwerken en heeft een prachtige uitstraling. Het hout is stevig en werkt minimaal, ook onder weersinvloeden. Het hout komt uit Europa en is een duurzame keuze. De duurzaamheid heeft deze houtsoort te danken aan de hoge concentratie hars die zich in het hout bevindt, waardoor het bescherming biedt van binnenuit.

Veilingdeel
Veilingdelen zijn mes- en groefplanken die gemakkelijk in elkaar geschoven kunnen worden. De plank heeft zijn naam te danken aan het schuinafgezaagde randje, dit wordt de veiling genoemd. Een veilingdeel wordt veel toegepast als afwerking voor daken.

Bewerking
De veilingdelen zijn gedroogd en aan 2 zijdes geschaafd. Het product heeft een werkende breedte van 18 x 135 mm.

Werkend 13,5 cm. Eigenschappen douglashout • Lange levensduur, duurzaamheidklasse 3. • Warme uitstraling. • Hoog percentage kernhout. • Een van de hardste Europese naaldhoutsoorten. • Na droging wordt douglas steeds harder (voordeel, in het begin makkelijk te verwerken en later zal dit sterker/harder worden). • Onbehandeld verkleurt douglas naar blauwe grijze tint. Om vergrijzing te voorkomen kunt u een beits of impregneer toepassen. • Het geschaafde douglashout is teruggedroogd tot +/- 18 %, hierdoor zullen er veel minder scheurvormingen ontstaan.