Bamboo X-treme kantplank 2,0x13,7cm (per 185cm) (Code: HLF1872)

€ 12,10 / m¹
Aantal:
Notitie

Felix Clercx introduceert als aanvulling op haar hardhout programma het ecologische en duurzame Bamboo X-treme. Dankzij de sterke natuurlijke eigenschappen van bamboe in combinatie met een gepatenteerd proces kan dit bamboeproduct zich uitstekend meten met de beste tropische hardhoutsoorten.

Bamboo X-treme is geschikt voor verschillende toepassingen, maar met name voor gebruik als bamboe terras plank. De bamboe terrasplanken zijn massief en dankzij symmetrische vorm van het zijprofiel tweezijdig te gebruiken: met de gladde of geribbelde zijde naar boven.

Met de bijpassende Cobra® clip kan het product snel en gemakkelijk geplaatst worden.
Voor een nog mooier regelmatig en strak effect is de Bamboo X-treme terrasplank bovendien voorzien van een kopse messing en groef.

Door het minimale aan materiaalverlies maakt u met Bamboo X-treme dus ook nog eens een economische keuze. En met 10 jaar garantie kiest u dan wel voor een kwaliteitsterras!

 

 

Kleur en uiterlijk
Bamboo X-treme is een natuurlijk product, dat in kleur, structuur en uiterlijk kan variëren. De kleur zal na verloop van tijd veranderen, afhankelijk van het toegepaste onderhoud en het gebruik. De planken hebben een donkerbruine kleur na de installatie, welke na enkele weken steeds lichter wordt. Zonder
onderhoud zal het materiaal vergrijzen (net zoals dit met de meeste houtsoorten gebeurt). Indien de originele, bruine kleur de voorkeur geniet, dienen de terrasplanken te worden onderhouden met water gedragen teak olie (bijv. WOCA Exclusive). Direct na de plaatsing dienen er 1 of 2 lagen van de olie aangebracht te worden.

 

 

Natuurlijke kenmerken
Bamboo X-treme heeft qua structuur en uiterlijk overeenkomsten met andere hardhoutsoorten. De karakteristieke bamboe knopen zijn echter goed zichtbaar en geven het een speciale en levendige look. Oppervlaktescheurtjes kunnen ontstaan door werking in het materiaal. Dit heeft geen nadelige effecten voor de stabiliteit en duurzaamheid van het product. De oppervlakte van de delen wordt ruwer door de continue water opname en –afgifte als
gevolg van verschillende weersomstandigheden. Hierdoor zullen er (kleine) splinters ontstaan. Veranderingen in de maatvoering en schoteling kunnen ontstaan. Deze verschijnselen zijn normaal voor de meeste houtsoorten als ook voor Bamboo X-treme, hoewel geminimaliseerd voor dit product door de gepatenteerde “density-thermo” methode.

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH

Bezoek onze showroom en showtuin

Vestiging Ridderkerk

Lagendijk 154
2988 AD Ridderkerk

Vestiging Oud-Beijerland

Willem Beukelszstraat 5
3261 LV Oud-Beijerland

Contact

Vestiging Ridderkerk
Lagendijk 154
2988 AD Ridderkerk
T. 0180 420 800
E.

Vestiging Oud-Beijerland
Willem Beukelszstraat 5
3261 LV Oud-Beijerland
T. 0186 712 410
E.

Ga naar boven